Kedvenc inspirációnk, a TheKitchn cikkében ez alkalommal annak járt utána, vajon mitől lesz a húsgolyó receptje és annak végeredménye egészen jóból világbajnok. Akár magyarosan, vagy petrezselymesen készíted, akár indiai fűszerekkel, vagy tejbe áztatott kaláccsal, ezeket a trükköket mindenképpen érdemes megtanulnod.
A csapat a pulykát választotta alapanyagként, és tovább nehezítették a dolgukat azzal, hogy légkeveréses sütőben dobták össze a húsgolyót. A cél az volt, hogy puhára sült, szaftos, nem kiszáradt és ízletes minifasírtreceptet találjanak.
Néhány egészen meglepő hozzávalótól lett a fogás még finomabb, már mutatjuk is, melyek voltak ezek.
Íme a trükkök!
Rengeteg időt töltöttem azzal, hogy felfedezzem a tökéletes légsütőben készült húsgombóc titkát
– kezdte a cikk szerzője.
Miután sokféle receptet elkészítettem, megtanultam néhány értékes leckét, amelyek minden alkalommal tökéletes végeredményt hoznak, függetlenül attól, hogy milyen ételbe használom fel végül őket
– fűzte hozzá.
„Ezek a pulyka húsgombócok ugyanazt a megbízható formulát követik, mint a légsütőben készített marhahúsgombóc-receptem. Ez is a reszelt hagymától, zsemlemorzsától és a parmezán sajttól lesz még finomabb. De ezúttal hozzáadtam néhány szeletelt pancettát is” – árulta el első titkát a szerző.
A szalonnazsír beleolvad a pulykahúsba, még több nedvességet és ízt adva hozzá, így ennek a tippnek vitán felül van értelme.
A szerző hozzátette: ha a hagymát egy tálba reszeljük, és azonnal hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a kis darabok szaftosabb, ízletesebb húsgolyót eredményeznek.
„Régebben elkevertem a zsemlemorzsát tejjel vagy vízzel, de erre nincs szükség”
– fűzte hozzá.
Harmadik tippként azt is elárulta: valójában egy fasírtokban meglepő hozzávaló, a ricotta a tökéletes állag és íz kulcsa. A savasság segít puhává és omlóssá tenni a fogást, akárcsak az író a palacsintákat.
Negyedikként egy fűszert ajánlott: mivel a pulyka és a zsálya nagyszerű kombinációt alkotnak, egy kevés zsályalevelet sem érdemes kihagyni az otthon készített húsgolyókból és fasírtokból. Csak keverd a fűszereket ízlés szerint a húshoz, formázz belőle golyókat, és bő olajban süsd készre a húsgolyókat. Ha épp nincs sok időd a fogásra, egy nagy adag paradicsomos szószba keverd, és frissen főtt tészta tetején tálald, olasz hangulatban.