Ezekkel a meglepő trükkökkel készíthetsz tökéletes húsgolyókat

Olvasási idő kb. 3 perc

Húsgolyókat készíteni megéri, de tökéletes húsgolyókat összedobni éri meg igazán. Fagyaszthatod és felhasználhatod paradicsomszósz mellett, olasz tészták tetején, svéd húsgolyókként, de akár vadasan és levesbetétként is bevetheted.

Kedvenc inspirációnk, a TheKitchn cikkében ez alkalommal annak járt utána, vajon mitől lesz a húsgolyó receptje és annak végeredménye egészen jóból világbajnok. Akár magyarosan, vagy petrezselymesen készíted, akár indiai fűszerekkel, vagy tejbe áztatott kaláccsal, ezeket a trükköket mindenképpen érdemes megtanulnod. 

A csapat a pulykát választotta alapanyagként, és tovább nehezítették a dolgukat azzal, hogy légkeveréses sütőben dobták össze a húsgolyót. A cél az volt, hogy puhára sült, szaftos, nem kiszáradt és ízletes minifasírtreceptet találjanak. 

Néhány egészen meglepő hozzávalótól lett a fogás még finomabb, már mutatjuk is, melyek voltak ezek. 

Készül a paradicsomos verzió
Készül a paradicsomos verzióGMVozd / Getty Images Hungary

Íme a trükkök!

Rengeteg időt töltöttem azzal, hogy felfedezzem a tökéletes légsütőben készült húsgombóc titkát

– kezdte a cikk szerzője. 

Miután sokféle receptet elkészítettem, megtanultam néhány értékes leckét, amelyek minden alkalommal tökéletes végeredményt hoznak, függetlenül attól, hogy milyen ételbe használom fel végül őket

– fűzte hozzá.

„Ezek a pulyka húsgombócok ugyanazt a megbízható formulát követik, mint a légsütőben készített marhahúsgombóc-receptem. Ez is a reszelt hagymától, zsemlemorzsától és a parmezán sajttól lesz még finomabb. De ezúttal hozzáadtam néhány szeletelt pancettát is” – árulta el első titkát a szerző. 

A szalonnazsír beleolvad a pulykahúsba, még több nedvességet és ízt adva hozzá, így ennek a tippnek vitán felül van értelme. 

A szerző hozzátette: ha a hagymát egy tálba reszeljük, és azonnal hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a kis darabok szaftosabb, ízletesebb húsgolyót eredményeznek.

„Régebben elkevertem a zsemlemorzsát tejjel vagy vízzel, de erre nincs szükség”

– fűzte hozzá.

Harmadik tippként azt is elárulta: valójában egy fasírtokban meglepő hozzávaló, a ricotta a tökéletes állag és íz kulcsa. A savasság segít puhává és omlóssá tenni a fogást, akárcsak az író a palacsintákat. 

Negyedikként egy fűszert ajánlott: mivel a pulyka és a zsálya nagyszerű kombinációt alkotnak, egy kevés zsályalevelet sem érdemes kihagyni az otthon készített húsgolyókból és fasírtokból. Csak keverd a fűszereket ízlés szerint a húshoz, formázz belőle golyókat, és bő olajban süsd készre a húsgolyókat. Ha épp nincs sok időd a fogásra, egy nagy adag paradicsomos szószba keverd, és frissen főtt tészta tetején tálald, olasz hangulatban. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek