Ezekkel a meglepő trükkökkel készíthetsz tökéletes húsgolyókat

Húsgolyókat készíteni megéri, de tökéletes húsgolyókat összedobni éri meg igazán. Fagyaszthatod és felhasználhatod paradicsomszósz mellett, olasz tészták tetején, svéd húsgolyókként, de akár vadasan és levesbetétként is bevetheted.

Kedvenc inspirációnk, a TheKitchn cikkében ez alkalommal annak járt utána, vajon mitől lesz a húsgolyó receptje és annak végeredménye egészen jóból világbajnok. Akár magyarosan, vagy petrezselymesen készíted, akár indiai fűszerekkel, vagy tejbe áztatott kaláccsal, ezeket a trükköket mindenképpen érdemes megtanulnod. 

A csapat a pulykát választotta alapanyagként, és tovább nehezítették a dolgukat azzal, hogy légkeveréses sütőben dobták össze a húsgolyót. A cél az volt, hogy puhára sült, szaftos, nem kiszáradt és ízletes minifasírtreceptet találjanak. 

Néhány egészen meglepő hozzávalótól lett a fogás még finomabb, már mutatjuk is, melyek voltak ezek. 

Készül a paradicsomos verzió
Készül a paradicsomos verzióGMVozd / Getty Images Hungary

Íme a trükkök!

Rengeteg időt töltöttem azzal, hogy felfedezzem a tökéletes légsütőben készült húsgombóc titkát

– kezdte a cikk szerzője. 

Miután sokféle receptet elkészítettem, megtanultam néhány értékes leckét, amelyek minden alkalommal tökéletes végeredményt hoznak, függetlenül attól, hogy milyen ételbe használom fel végül őket

– fűzte hozzá.

„Ezek a pulyka húsgombócok ugyanazt a megbízható formulát követik, mint a légsütőben készített marhahúsgombóc-receptem. Ez is a reszelt hagymától, zsemlemorzsától és a parmezán sajttól lesz még finomabb. De ezúttal hozzáadtam néhány szeletelt pancettát is” – árulta el első titkát a szerző. 

A szalonnazsír beleolvad a pulykahúsba, még több nedvességet és ízt adva hozzá, így ennek a tippnek vitán felül van értelme. 

A szerző hozzátette: ha a hagymát egy tálba reszeljük, és azonnal hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a kis darabok szaftosabb, ízletesebb húsgolyót eredményeznek.

„Régebben elkevertem a zsemlemorzsát tejjel vagy vízzel, de erre nincs szükség”

– fűzte hozzá.

Harmadik tippként azt is elárulta: valójában egy fasírtokban meglepő hozzávaló, a ricotta a tökéletes állag és íz kulcsa. A savasság segít puhává és omlóssá tenni a fogást, akárcsak az író a palacsintákat. 

Negyedikként egy fűszert ajánlott: mivel a pulyka és a zsálya nagyszerű kombinációt alkotnak, egy kevés zsályalevelet sem érdemes kihagyni az otthon készített húsgolyókból és fasírtokból. Csak keverd a fűszereket ízlés szerint a húshoz, formázz belőle golyókat, és bő olajban süsd készre a húsgolyókat. Ha épp nincs sok időd a fogásra, egy nagy adag paradicsomos szószba keverd, és frissen főtt tészta tetején tálald, olasz hangulatban. 

Oszd meg másokkal is!
Mustra