Heti tunkolós: szaftos harcsapaprikás egyszerűen és gyorsan

Túrós csuszával lesz igazán finom ez a remek fogás, amit akár a karácsonyi asztalon is tálalhatsz, ha a család nem a halászlé rajongója.

Friss zöldhagymával a tetején még egészségesebb.
Friss zöldhagymával a tetején még egészségesebb.YoungMin Jeon

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb darab vöröshagyma
  • 1 ek. zsír
  • 2 ek. zúzott fokhagyma
  • 2 tk. fűszerpaprika
  • 0.5 darab paprika apróra vágva
  • 50 dkg. harcsafilé felkockázva
  • 1 csapott ek. liszt
  • 1 dl. tejföl
  • 1 darab paradicsom meghámozva
  • só és bors ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

1. Pirítsd meg a hagymát a forró zsiradékon 5 perc alatt. 

2. Add hozzá az apróra vágott zöldségeket és halat, majd adj neki 7 percet. 

3. Önstd fel annyi vízzel, amennyi ellepi és add hozzá a fűszereket. 

4. Főzd még 8 percen át.

5. Add hozzá a tejföllel elkevert lisztet és keverd besűrűsödésig. 

TIPP: Klasszikusan a túrós csuszát tudjuk hozzá elképzelni, de érdemes kipróbálni hozzá akár a tölött vagy sima indiai  kenyeret is.

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek