Hagymaleves ciderrel és sajttal – egészen különleges aromát ad neki a két extra hozzávaló

A hagymalevest bármelyik formájában szeretjük, naná, hogy ebben a ciderrel pimpelt változatban is kipróbáltuk. Pénztárcabarát sajtmentő fogás, amihez bármelyik, hűtőben árválkodó sajtcsücsök klasszul illik.

Mehet a kenyér a tetejére is.
Mehet a kenyér a tetejére is.LauriPatterson

Hozzávalók 2 személyre

A leveshez:

  • 30 g vaj
  • 2 nagyobb darab hagyma meghámozva és felszeletelve
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 100 ml cider
  • 1 kisebb darab burgonya meghámozva és felszeletelve
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű
  • 5 deci alaplé
  • 50 ml tejszín

Mellé:

  • 4 nagyobb szelet bagett
  • 1 ek. vaj
  • 10 deka reszelt cheddar
Recept idők

Elkészítés:

A vajon futtasd meg a hagymát és a burgonyát, majd öntsd fel a cierrel és az alaplével, és adj neki 25 percet. Ezek után mehet hozzá a tejszín és a fűszerek ízlés szerint. Mellé kend meg a kenyeret a vajjal és pirítsd rá a sajtot 10 perc alatt a sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek