Gyömbéres, fehér csokis sütemény – egy adag limoncellóval elkevert mascarponéval a tetején lesz a legfinomabb

Ne csak téli fűszerként gondolj a gyömbérre: egy adag frissen reszelt változat klasszul működik a citrommal, és naná, hogy a fehér csoki sem rontja el az isteni végeredményt.

Pirított, darált magvakkal a tetején még finomabb.
Pirított, darált magvakkal a tetején még finomabb.vaaseenaa

Hozzávalók

A tetejére

  • 20 deka mascarpone
  • 2 nagy ek. porcukor
  • 1 csipet
  • 0.5 deci limoncello
  • néhány csepp citromlé

A süteményhez

  • 35 deka liszt
  • 2 darab tojás enyhén felverve
  • 10 deka vaj felolvasztva
  • 1 kis kanál reszelt gyömbér
  • 10 deka fehér csokoládé felolvasztva
  • 0.5 darab biocitrom leve és héja
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 0.5 zacskó sütőpor
  • 1 ek. porcukor
  • 1 mk.
Recept idők

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat dolgozd össze alaposan, majd sorban a folyékonyakat is keverd a tésztához. Süsd készre tűpróbáig egy kisebb szilikontepsiben, majd hagyd teljesen kihűlni. Az alaposan elkevert mascarponekrémmel és reszelt fehér csokoládéval a tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek