Ez a marokkói kenyérke grízzel készül, és tökéletes a raguk, pörköltek és curryk mellett

Ha épp nincs otthon kenyér, kóstold meg ezt a marokkói változatot, amibe a polcon várakozó, maradék grízt is elhasználhatod. Mindenféle ragu mellett, akár zöldségpörköltek kísérőjeként is bevetheted.

Akár lekvárral vagy sajtok mellett is remek.
Akár lekvárral vagy sajtok mellett is remek.Moha El-Jaw

Hozzávalók

  • 350 g búzadara
  • 3 ek. cukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 mk.
  • 125 g olvasztott vaj
  • 150 ml tej
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd el alaposan egymással a száraz összetevőket, majd sorban keverd hozzá a tejet és a vajat addig, míg homogén állaga lesz a tésztának. Formázd golyókká, majd pihentesd negyedórán át, simítsd korongokká a golyókat (forgasd búzadarába, ha szeretnéd), és 5-10 percig süsd kis lángon mindkét oldalát a kenyérkéknek. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek