Hagyományos labda formákban is nagyon szép.JuliaKa
Hozzávalók
A töltelékhez
- 20 deka magozott datolya összevágva
- 1 ek. citromlé
- 1 deci forró víz
- fahéj és kardamom ízlés szerint
A tésztához
- 10 deka vaj felolvasztva
- 1 mk. só
- 10 deka liszt
- 2 ek. rózsavíz vagy narancsvirágvíz
- 350 g gríz
- 0.5 tk. expressz élesztő
- 2 ek. porcukor
- 130 ml tej
Elkészítés:
Pürésítsd a töltelék hozzávalóit, majd tedd félre a keveréket. Keverd el a tészta hozzávalóit, és hagyd pihenni egy órán át. Készíts dió nagyságú tésztagolyókat, tegyél mindegyikbe egy kevés datolyakeveréket. Süsd 15 percig, majd tálalás előtt szórd meg porcukorral.