Maamoulnak hívják ezeket a datolyával töltött, édes kekszeket

A maamoul egy vajas, datolyával töltött, közel-keleti süti, ami szinte elolvad a szádban, és mellé nagyon izgalmas. Szinte csak a datolyával édesítik, és általában csak egy nagyon kevés hozzáadott cukrot tartalmaz.

Hagyományos labda formákban is nagyon szép.
Hagyományos labda formákban is nagyon szép.JuliaKa

Hozzávalók

A töltelékhez

  • 20 deka magozott datolya összevágva
  • 1 ek. citromlé
  • 1 deci forró víz
  • fahéj és kardamom ízlés szerint

A tésztához

  • 10 deka vaj felolvasztva
  • 1 mk.
  • 10 deka liszt
  • 2 ek. rózsavíz vagy narancsvirágvíz
  • 350 g gríz
  • 0.5 tk. expressz élesztő
  • 2 ek. porcukor
  • 130 ml tej
Recept idők

Elkészítés:

Pürésítsd a töltelék hozzávalóit, majd tedd félre a keveréket. Keverd el a tészta hozzávalóit, és hagyd pihenni egy órán át. Készíts dió nagyságú tésztagolyókat, tegyél mindegyikbe egy kevés datolyakeveréket. Süsd 15 percig, majd tálalás előtt szórd meg porcukorral. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek