Grillezz bélszínt és tálald parmezánba forgatott, grillezett kukoricával!

Ha egy kicsit elegánsabb grillvacsorát tervezel, amivel nem dolgoznál túl sokat, izzítsd be a szabadtéri sütőt és adj néhány percet az alapanyagoknak. Más dolgod nem is nagyon lesz, de ha még tovább fokoznád, készíts mustáros, zöld borsos szószt a húsnak, és forgasd parmezánba a kukoricát, miután elkészült.

A legfontosabb, hogy ne süsd túl.
A legfontosabb, hogy ne süsd túl.MilanEXPO

Hozzávalók 2 személyre:

  • 50 deka marhabélszín
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. fűszervaj friss zöldfűszerekkel
  • ízlés szerint só és frissen tört színesbors-keverék
Recept idők

Elkészítés:

Ízesítsd a kissé beolajozott, szobahőmérsékletű húsokat, majd 5-7 perc alatt süsd készre (oldalaként) vastagságtól függetlenül. Még forrón kanalazz rá egy kevés fokhagymával és friss zöldfűszerekkel elkevert vajat és melegen tálald.

kapcsolódó Ezek az idei nyár legizgalmasabb csirkemájas receptjei
Ezek az idei nyár legizgalmasabb csirkemájas receptjei

A csirkemáj viszonylag olcsó, nem tartalmaz túl sok kalóriát, és sokkal változatosabban elkészíthető, mint gondolnád.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Paella tenger gyümölcseiből – egy kis sáfránytól lesz igazán szép színe

Egy igazán klasszikus nyári fogás, aminek a tetejéről nem hiányozhat néhány szelet citrom és egy nagy csokor friss petrezselyem.

augusztus1., 12:52

Reggeli burrito tojással és jó sok sajttal

Bármelyik kedvenc zöldséged mehet bele, nálunk a bab, a kukorica és a kaliforniai paprika kombinációja sikerült a legjobban.

július31., 10:44

Ananászos-paprikás csirkenyárs – mogyorós mártogatóssal és csípős káposztasalátával lesz igazán finom

A csirke bármelyik részéből készítheted ezt a fogást, ha épp mell van otthon, az is remek, és a combfilé is szuper hozzá. Ha előtte pár órát joghurtban pihennek a húsok, még finomabbak lesznek.

július24., 10:44

Az egyik legfinomabb nyári ragu kacsahússal és szilvával készül

Frissen főtt olívaolajos-parmezános házi tészta mellett a legfinomabb ez a pikáns ragu, amit a vörösbor és a balzsamecet tesz még izgalmasabbá.

augusztus2., 11:24

Parmezános, balzsamecetes grillzöldségek – könnyű, olaszos köret a vörös húsok mellé

Ez az alig kalóriás köret minden zsírosabb hús mellett tökéletes kísérő, amit ráadásul nagyjából egy perc alatt összedobhatsz, amint a zöldségek elkészültek a grillen. Fűszerezés után friss bazsalikommal és egy-egy nagy marék rukkolával forgasd össze.

2020. május24., 06:00

Mediterrán halragu – petrezselymes, snidlinges rizzsel a legfinomabb

Ha csak néhány perced van egy isteni, nyári különlegességre, akkor ezt a gyors ragut dobd össze! Lime-mal és csilivel még izgalmasabb. Egy-két szelet fokhagymás pirítós éppen elég mellé.

augusztus1., 11:24

Mustra