Görög lencseleves – kedvencünk mediterrán ruhában

Mi úgy vagyunk vele, hogy a levesekből bármikor jöhet egy-egy új változat. Ezt egy szelet pirított, vajas kaláccsal tálaltuk, és remek volt a sós-fűszeres falatok mellett az édeskés, kicsit ropogós kísérő.

Fetával és zöldfűszerekkel a legfinomabb.
Fetával és zöldfűszerekkel a legfinomabb.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre beáztatott lencse
  • 4 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 szál sárgarépa apróra vágva
  • 3 bögre alaplé
  • ízlés szerint só, bors, oregánó, rozmaring, babérlevél
  • 1 nagy ek. paradicsompüré
  • 1 ek. vörösborecet
Recept idők

Elkészítés:

Főzd 10 percig a lencsét az alaplében, majd add hozzá a többi alapanyagot és ízesítőt, majd kis lángon adj a keveréknek fedő alatt 10 percet. Friss görög joghurttal, rozmaringgal és egy kevés fetával a tetején a legfinomabb. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek