Gombás-sajtos gnocchi – jó sok sült fokhagymával lesz az igazi

Sosem árt, ha van otthon egy adag előre elkészített, sült fokhagyma. Sokáig eláll, és remek saláták tetején, sós muffinok hozzávalójaként, de akár egy-egy tésztás fogásnak is finom ízesítője lesz.

Ha a gnocchit magad készítenéd, hetven deka hideg, főtt burgonyát keverj el két tojás sárgájával, majd annyi lisszttel, amitől szépen összeáll. Ízesítsd és formázd meg egy villa hátával a kétcentisre vágott kis nudlikat. 

Zsályával, snidlinggel és bazsalikommal is finom.
Zsályával, snidlinggel és bazsalikommal is finom.instamatics

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag gnocchi
  • 30 deka gomba
  • 10 deka reszelt ementáli
  • 10 deka reszelt cheddar
  • 2 nagy ek. natúr sajtkrém
  • 1 fej sült fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen tört színes bors
  • ízlés szerint snidling és friss bazsalikom a tetejére
  • 2 ek. olaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a gnocchit lobogó, sós vízben, közben az olajon puhítsd meg a befűszerezett gombát. Ha a gnocchi megfőtt, egyszerűen forgasd össze a hozzávalókat egy tálban, és még meleg tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek