Krémes, fűszeres gombapástétom – fekete olívát is karikázz a kenyérszeletekre

Valamiért ez a remek gombás fogás nagyon finom néhány karika fekete olívával és pár apró kockára vágott, aszalt paradicsommal. A kesernyés és édeskés ízek klasszul kiegészítik az erdei gombák aromáját.

Jó sok vajjal érdemes készítened.
Jó sok vajjal érdemes készítened.istetiana

Hozzávalók 2 személyre

  • 45 deka bármilyen gombakeverék vargányával
  • 2 ek. olaj
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, majoránna
  • 15 deka áztatott kesudió
  • 1 ek. mascarpone
  • 2 ek. puha vaj
  • 1 mk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Süsd meg a vöröshagymát az olajon, majd mehet hozzá a gomba és a fokhagyma is. Ha a gomba megpuhult, a leve nélkül kanalazd egy aprítógépbe, fűszerezd és keverd krémesre a többi hozzávalóval. Tedd a hűtőbe és fél óra után már fogyaszthatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek