Forró, krémes gesztenyeleves baconnel – egyszerű és nagyon kiadós vacsorahelyettesítő

Ha csak egy gyors vacsorára van időd, és valami izgalmasabbat szeretnél a bolognai tésztánál és sonkás-sajtos melegszendvicsnél, hagyd a fagyasztóban azt a pizzát is, és dobd össze ezt a remek levest! Sós vajjal megkent, pirított kalácsszeletekkel a legfinomabb.

Hozzávalók 2 személyre

  • 20 dkg gesztenyemassza, cukormentes
  • 4 dl zöldségalaplé felforrósítva
  • 3 dl tejszín felforrósítva
  • 1 tk. barna cukor
  • 10 dkg bacon felkockázva
  • ízlés szerint só és frissen tört zöldbors
  • 2 ek. mascarpone
  • 15 dkg főtt gesztenye durvára összetörve
Recept idők

Elkészítés:

A főtt gesztenyét a baconnel süsd egy száraz serpenyőben 6-8 percig, majd tedd félre a keveréket. 

Az alaplevet, a tejszínt és a gesztenyemasszát mixeld krémesre, majd ízesítsd, és add hozzá a mascarponét is. 

Tálald ki a levest, és kanalazd a közepébe a gesztenyés bacont. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek