Ha desszertként készíted, egy adag borsodót is dobj össze mellé.TeresaKasprzycka
Hozzávalók 2 személyre
- 5 nagyobb darab alma felkarikázva
- 1 púpozott bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 2 darab tojás
- 1 bögre tej
- 2 nagy ek. cukor
- 4 ek. fahéjas porcukor ( a tetejére)
- 1 mk. só
- ízlés szerint fahéj, szerecsendió, gyömbér
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg, csumázd ki és karikázd fel, a fahéjas pocukrot pedig tedd félre, arra csak a legvégén lesz szükséged. Fűszerezd be az almaszeleteket.
A többi alapanyagot egy turmixban keverd sűrű palacsintatésztává. Melegíts olajat kis lángon és ha már forró, minden szerelet mártogass meg a tésztában és oldalankén 5-7 perc alatt süss készre. Szórd meg a fahéjas cukorral és melegen tálald.