Ezt a fűszeres bundás almát desszertként és reggelire is bevetheted

Ha van a hűtőben néhány alma és valami gyors és egészséges finomságot dobnál össze, készítsd egy sűrű palacsintatésztát és abban puhítsd meg a gyümölcsöket. Fahéjas porcukorba forgatva tényleg az egyik legfinomabb őszi édesség.

Ha desszertként készíted, egy adag borsodót is dobj össze mellé.
Ha desszertként készíted, egy adag borsodót is dobj össze mellé.TeresaKasprzycka

Hozzávalók 2 személyre

  • 5 nagyobb darab alma felkarikázva
  • 1 púpozott bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 2 darab tojás
  • 1 bögre tej
  • 2 nagy ek. cukor
  • 4 ek. fahéjas porcukor ( a tetejére)
  • 1 mk.
  • ízlés szerint fahéj, szerecsendió, gyömbér
Recept idők

Elkészítés:

Az almákat hámozd meg, csumázd ki és karikázd fel, a fahéjas pocukrot pedig tedd félre, arra csak a legvégén lesz szükséged. Fűszerezd be az almaszeleteket. 

A többi alapanyagot egy turmixban keverd sűrű palacsintatésztává. Melegíts olajat kis lángon és ha már forró, minden szerelet mártogass meg a tésztában és oldalankén 5-7 perc alatt süss készre. Szórd meg a fahéjas cukorral és melegen tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek