Zero waste a konyhában: ez a frittata maradék sajtokkal és az újhagyma zöldjével készült

Ha épp maradt néhány zöldség is egy korábbi leves alapanyaiból, párold meg egy kicsit, és azokból is kockázz ebbe a remek fogásba. Szerintünk egy kevés vajjal és sokféle olvadt sajttal a legfinomabb.

Borsóval, tavaszi hangulatban.
Borsóval, tavaszi hangulatban.A_Lein

Hozzávalók 2 személyre

  • 7 darab tojás enyhén felverve
  • 0.5 bögre zödlborsó
  • 4 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • 1 ek. mascarpone
  • 1 ek. puha vaj
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 8 deka parmezán a tetejére
  • olaj a sütéshez
  • 10 deka sajt felkockázva ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze az alapanyagokat és kis lángon süsd készre egy serpenyőben, vagy akár a sütőben. Amikor elkészült, reszelt parmezánal a tetején tálald. Ha magyarosabb hangulatot szeretnél, egy kevés kolbászt is kockázz bele. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek