Mi legyen a maradék forralt borral? Készíts belőle ünnepi szószt a húsok mellé!

Pofonegyszerű és remek módja a másnapos, konyhapulton kihűlt forralt bor felhasználásának. Dobj össze mellé egy fokhagymás karajt és egy jó, vajas-szerecsendiós édesburgonya-pürét, így lesz igazán tökéletes.

Húsok, gomba és borban főtt körte mellett is remek
Húsok, gomba és borban főtt körte mellett is remekhaoliang

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 bögre forralt bor (2,5 dl)
  • 1 nagy ek. vaj
  • ízlés szerint só, rozmaring és frissen tört rózsabors
Recept idők

Elkészítés:

1. Tedd egy lábasba a forralt bort, és fűszerezd meg egy kicsit.

2. Nagy lángon negyedórán át forrald el a víz nagy részét belőle.

3. Ha kissé besűrűsödött, add hozzá a vajat, és azzal is főzd még 5 percen át.

Ha igazán krémesre szeretnéd, egy deci alaplében elkevert egy teáskanál étkezési keményítővel sűrítsd be. 

Húsok, gomba és borban főtt körte mellett is remek.

 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Érdekességek