Fokhagymás karaj fűszeres édesburgonya-pürével

Nem is olyan nehéz egy klasszikus kedvencből egy-egy finomságot összedobni, elég egy-egy szezonális zöldségből készült köret és néhány olyan fűszer, ami leginkább az adott évszakra jellemző. Ha van időd, egy nagy adag édesburgonyacsipszet is érdemes összedobnod a fogás mellé.

Egyszerű, de nagyszerű dekorációval.
Egyszerű, de nagyszerű dekorációval.SteveColorado

Hozzávalók 2 személyre

A húshoz

  • 4 szelet karaj
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 3 ek. olaj
  • 1 nagy ek. puha vaj

A körethez

  • 50 deka édesburgonya
  • 2 ek. mascarpone
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió, szegfűbors, római kömény
  • 1 ek. vaj
  • 2 nagy ek. ropogós, sült hagymakockák a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Kockázd fel a meghámozott édesburgonyákat, majd főzd puhára legalább 15 perc alatt. Ha a kockák megpuhultak, dolgozd össze egy mixerben a püré összes hozzávalójával, majd a ropogós hagymakockákkal a tetején tálald. 

A húst negyedórán át, szobahőmérsékleten pihentesd a fokhagymákkal bedörzsölve, majd sózd és borsozd, és az olaj és vaj keverékén, nem túl nagy lángon, süsd készre oldalanként néhány perc alatt. Adj neki 10 perc pihenőt, és tálald a frissen elkészített püré mellett.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek