Fehérbabos csirkeleves – rengeteg friss petrezselyemmel lesz a legfinomabb ez a krémes fogás

Egy nagy kanál mascarpone és frissen reszelt citromhéj sem árt ennek a finom levesnek, aminek a tetejére nálunk a legtöbbször kéksajtmorzsák is kerülnek, hogy az egész még izgalmasabb legyen.

A kéksajtot akár mozzarellával is helyettesítheted.
A kéksajtot akár mozzarellával is helyettesítheted.Aldoshina Ekaterina

Hozzávalók

  • 30 deka csirkehús (bármilyen: szárny, aprólék, mell, farhát)
  • 7 deci zöldségalaplé
  • 20 deka főtt fehérbab
  • 1 deci tejszín
  • 1 tk. liszt
  • friss bazsalikomlevelek, petrezselyem és kéksajtmorzsák a tálaláshoz
  • 15 deka aszalt paradicsom felkockázva
Recept idők

Elkészítés:

Főzd a húst puhára az alaplében kis lángon, majd fél óra után add hozzá a babot és a liszttel elkevert tejszínt. Adj neki néhány percet keverés mellett, majd tálald sajttal és zöldfűszerekkel a közepén. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek