A szalagos fánk receptje egyszerűen – ünnepekkor fűszeres narancslekvárral tálald!

A fánkot annyira szeretjük, hogy kizárt, hogy csak február környékén készítsük el. Ősszel szilvalekvárral, karácsony környékén szerecsendiós-fahéjas narancslekvárral szeretjük a legjobban.

Frissen a legfinomabb.
Frissen a legfinomabb.juhy13

Hozzávalók

  • 2 dl langyos tej
  • 5 dkg liszt
  • 50 g porcukor
  • 1 mk.
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj felolvasztva
  • 3 dkg élesztő
Recept idők

Elkészítés:

1. A tejben az élesztőt futtasd fel a cukor felével, vagyis hagyd pihenni meleg helyen negyedórán át. 

2. A tojásokat keverd ki alaposan a cukorral. Ezek után az összes hozzávalóból készíts lágy tésztát, akár robotgépben is lehet, de utólag mindenképpen gyúrd át egy kicsit. 

3. Langyos helyen pihentesd egy órán át, és ha megkelt, nyújtsd ki ujjnyi vastagságúra.

4. Ha ezzel megvagy, szaggasd ki egy pohárral, az ujjaiddal nyomkodd meg a közepét, majd kis lángon süsd meg a fánkokat oldalanként 3-5 perc alatt, bő olajban (nagyjából 5 dl).

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek