Egyszerű étcsokoládé-torta – ha még sohasem sütöttél, akkor is könnyen elkészítheted

Feldobhatod egy kevés lisztbe forgatott meggyel, málnalekvárral vagy aszalt gyümölcsökkel és mandulával – rengetegféleképpen variálható ez a desszert, amihez nagyjából 10 perc munka elég, a többit elvégzi majd a sütőd.

Mandulás tejszínnel és narancshéjjal ízesítve is remek.
Mandulás tejszínnel és narancshéjjal ízesítve is remek.DebbiSmirnoff

Hozzávalók

  • 200 g vaj
  • 1 mk.
  • 20 deka jó minőségű étcsokoládé
  • 4 darab tojás enyhén felverve
  • 20 deka cukor
  • 50 gramm liszt
  • 50 gramm darált mandula
  • kakaópor a tetejére
  • 1 mk. sütőpor
Recept idők

Elkészítés:

Öt perc alatt dolgozd össze a tojást a cukorral, közben olvaszd össze kis lángon a vajat és a csokoládét. A lisztet keverd el a sütőporral, sóval és mandulaliszttel. Ha kissé kihűlt, óvatosan forgasd össze az alapanyagokat, majd szilikon tortaformában fél óra alatt süsd készre, és hidegen szeleteld. Ha alkalomra készíted, marcipánnal eldolgozott natúr sajtkrémmel érdemes díszítened a tetejét. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek