Ha nem indítanád el a sütőt, nem kevernél tésztát egy süteményhez, dobd össze ezt a klasszikust, és ne hagyd ki belőle a puha, porcukros eperfalatokat. Ha különlegesebbre készítenéd, előtte egy kevés balzsamecetbe és eperszirupba pácold néhány órára. Megúszós változatban bolti habcsókból is készítheted, de 3 kisebb tojásfehérje és 10 deka porcukor keverékéből te magad is süthetsz egy adagot.
Mandulalikőrrel a legfinomabb.Lilechka75
Hozzávalók
2 személyre
- 2
deci
frissen felvert tejszínhab
- 0.3
deci
mandulalikőr
- 6
deka
mandulaszelet kissé megpirítva
- 15
deka
eper apróra vágva
- 2
ek.
eperlekvár
- 8
kisebb darab
habcsók
- Elkészítési idő: 10 perc
- Előkészítési idő: 10 perc
Elkészítés:
A habcsókot törd össze, a keményre felvert tejszínbe óvatosan fogasd bele a lekvárt. Az epreket locsold meg a likőrrel (porcukor is mehet hozzá, ha nem elég édes), majd rétegezd a desszertet és tálald a pirított mandulaszeletekkel a tetején.