Az Eton mess eperrel és mandulával a legfinomabb, ha gyors, isteni desszertet keresel, ezzel próbálkozz!

Ha nem indítanád el a sütőt, nem kevernél tésztát egy süteményhez, dobd össze ezt a klasszikust, és ne hagyd ki belőle a puha, porcukros eperfalatokat. Ha különlegesebbre készítenéd, előtte egy kevés balzsamecetbe és eperszirupba pácold néhány órára. Megúszós változatban bolti habcsókból is készítheted, de 3 kisebb tojásfehérje és 10 deka porcukor keverékéből te magad is süthetsz egy adagot.

Mandulalikőrrel a legfinomabb.
Mandulalikőrrel a legfinomabb.Lilechka75

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 deci frissen felvert tejszínhab
  • 0.3 deci mandulalikőr
  • 6 deka mandulaszelet kissé megpirítva
  • 15 deka eper apróra vágva
  • 2 ek. eperlekvár
  • 8 kisebb darab habcsók
Recept idők

Elkészítés:

A habcsókot törd össze, a keményre felvert tejszínbe óvatosan fogasd bele a lekvárt. Az epreket locsold meg a likőrrel (porcukor is mehet hozzá, ha nem elég édes), majd rétegezd a desszertet és tálald a pirított mandulaszeletekkel a tetején. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek