Eperleves mentával és kecskesajttal – imádni fogod a szokatlan kombinációt

Egy gyors fogás, ha éppen vendégeket vársz, vagy csak valami újat próbálnál ki a megszokott gyümölcsleves után. Készíts mellé grillezett csirkét rukkola-eper salátával és citromos-joghurtos öntettel, így lesz tökéletes ebéd vagy vacsora belőle.

Kalácskockákkal teheted még tartalmasabbá.
Kalácskockákkal teheted még tartalmasabbá.Alleko

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint kecskesajt, menta és érett balzsamecet a tetejére
  • 40 deka eper
  • 5 deci víz
  • 1.5 deci tejszín
  • 2 nagy ek. mascarpone
  • 0.5 kisebb darab citrom leve és héja
  • 2 ek. porcukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 0.5 mk.
  • 2 ek. eperszörp
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg az epret a vízben és ízesítsd, majd turmixold össze alaposan és szűrd le. Ha kihűlt, alaposan keverd el benne a tejszínt és mascarponét, majd a kecskesajttal, balzsamecettel és friss mentával a tetején tálald.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek