Hogyan élhetünk egészségesebben, mi az, amit kerülnünk kell, milyen előnyökre számíthatunk bizonyos típusú élelmiszerek fogyasztásától? Ezek a kérdések tömegeket érdekelnek, jogosan: a modern ember életmódjával járó civilizációs betegségek korában meg kell ragadnunk minden eszközt annak érdekében, hogy a korszerű ismeretek birtokában teremtsünk magunknak lehetőség szerint minél egészségesebb életet.
Életmódunk kihat egészségünkre
2023-ban ugyanis többet tudunk már az egyes tápanyagok előnyeiről és potenciális hátrányairól, mint bármikor korábban. A természetes gyógymódokról sem feledkezünk meg, sőt: egyre nagyobb értéke van annak, ha természetes módszerekkel tudjuk kúrálni magunkat, a gyógynövények erejével.
Ha mindez téged is érdekel, ez a válogatás egészen biztosan sok hasznos információt tartalmaz számodra is!
Tippek arra, mit fogyassz
Sok olyan fűszer van, amit nemcsak íze, hanem áldásos hatása miatt is érdemes beiktatni étrendünkbe. Ezt a csípős változatot nem mindenki tudja tolerálni, mégis, ha te azok közé tartozol, akik számára nem okoz gondot fogyasztása, tudnod kell, ez milyen előnyöket jelenthet!
Egy olyan gyümölcsről is írtunk idén, amely egyre elterjedtebb hazánkban is, mediterrán íze miatt tömegek kedvelik, de az nem sokaknak jut eszébe, hogy a levelét is el lehetne fogyasztani. Pedig ez nem rossz ötlet, sőt – mutatjuk, milyen előnyöket várhatsz, ha így teszel!
Idén arra is felhívtuk a figyelmet, hogy van egy húsfajta, melyet méltatlanul mellőzünk olyan sokan. Ha te nyitott vagy a megszokottól eltérő ízekre, érdemes megfontolni, hogy fogyaszd!
A tej kapcsán általában a tehéntej és a növényi tejek ellentéte kerül szóba – arról pedig elfeledkezünk, hogy nemcsak a tehén tejét fogyaszthatjuk… van egy olyan alternatíva, amiről szintén szólt cikkünk idén, te olvastad?
A megosztó fűszerek sora nem csak csípős változatokból áll: van egy olyan is köztük, amely egy főzelékünk jellegzetes aromáját adja, de vajon azt tudjuk-e, mire képes még ezenfelül?
Egy rendszerint diétázóknak ajánlott élelmiszerről is írtunk idén: kiderült, hogy valójában nem azért érdemes enned, hogy fogyj, más előnye van.
Az étkezési előnyöket taglaló blokkunk utolsó szereplője egy sütésnél gyakorta használt összetevő, melynek vitamintartalmáról sokan megfeledkeznek – és amellyel azért vannak, akik meg is küzdenek.
Meglepő veszélyek
Az étel lehet veszélyes is: hogy milyen gyakran, arra hívtuk fel figyelmed ebben a cikkben. Általában nem mindegy, nyersen vagy főve eszed ezeket, és az sem, hogy milyen mennyiségben.
A burgonya ezen a kategórián belül külön is megérdemelt egy cikket: ebből a cikkünkből megtudhatsz mindent arról, hogyan kell vele bánnod, hogy ne okozhasson galibát.
Az év egyik legolvasottabb cikke volt témától függetlenül az az írás, amelyből megtudhattad, melyik ital a legkárosabb a vesédre: meglepő a válasz, ha annak idején nem olvastad, most mindenképp tedd meg!
S bár nem étel vagy ital, egy, az egészséges életmódot élők által gyakorta használt eszközzel kapcsolatosan is kiderült némi turpisság: itt a cikk, melyben írtunk róla!
Életmód kicsit másképp
Az, hogy mennyit iszol, nagyon fontos – de rosszul tudod, mi az a mennyiség, amit el kellene érned. Mutatjuk a cikket, amelyből minden kiderül!
A vitaminok is fontosak, de tudod, melyiket miért kell szedned? Ha a válasz nem, akkor ide kattints!
Valószínűleg sokaknak mondtunk el újdonságot azzal is, hogy van két olyan táplálékkiegészítő, amelyeket semmilyen körülmények közt nem lenne szabd együtt szedni: most sem késő elolvasni erről szóló írásunkat.
Egy másik írásunk pedig arról szólt, hogyan emelheti egy gyógyszer a demencia rizikóját – érdemes ezzel is tisztában lenni.
Végezetül a dinnyemag szétrágásának és elfogyasztásának előnyeit taglaló cikkünket ajánljuk: jövőre is keressetek nálunk hasonló tartalmakat!
Megjelent az új Dívány-könyv!
A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!
Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!
hirdetés