Jöhet egy klassz mexikói recept? Édesburgonya nachos csípősen

Ha te is annyira szereted az édesburgonyát, amennyire mi, itt az ideje, hogy megismert ezt a remek, tunkolós fogást. Pakolj a tetejére mindent, amit szeretsz, hívd át a barátokat és ezzel kínáld meg őket a sajtos stangli helyett!

GettyImages-1217807835
SolStock

Hozzávalók 2 személyre

  • 60 deka édesburgonya hasábokra vágva
  • 3 nagy ek. liszt
  • 20 deka reszelt vörös cheddar
  • 2 deci tejszín
  • 1 mk. cukor
  • ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, kömény, római kömény
  • 2 kisebb darab jalapeno felkarikázva
  • 2 darab avokádó felkockázva
  • 0.5 darab lime leve
Recept idők

Elkészítés:

Az édesburgonyát forgasd meg a lisztben, fűszerezd alaposan, majd bő, forró olajban 10 perc alatt süsd ropogósra a hasábokat. 

Az avokádót locsold meg a lime levével, sózd meg és tedd félre. 

A tejszínt a sajttal melegítsd össze, add hozzá a cukrot, fűszerezd meg a szószt is, és ha szükséges, egy kevés vizet is adj hozzá, hogy folyékony sajtszószt kapj. 

Ha a batáta megsült, tedd egy nagyobb tálra, locsold meg a sajtszósszal, majd szórd meg az avokádóval és a paprikákkal. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek