SolStock
Hozzávalók 2 személyre
- 60 deka édesburgonya hasábokra vágva
- 3 nagy ek. liszt
- 20 deka reszelt vörös cheddar
- 2 deci tejszín
- 1 mk. cukor
- ízlés szerint só, bors, füstölt paprika, kömény, római kömény
- 2 kisebb darab jalapeno felkarikázva
- 2 darab avokádó felkockázva
- 0.5 darab lime leve
Elkészítés:
Az édesburgonyát forgasd meg a lisztben, fűszerezd alaposan, majd bő, forró olajban 10 perc alatt süsd ropogósra a hasábokat.
Az avokádót locsold meg a lime levével, sózd meg és tedd félre.
A tejszínt a sajttal melegítsd össze, add hozzá a cukrot, fűszerezd meg a szószt is, és ha szükséges, egy kevés vizet is adj hozzá, hogy folyékony sajtszószt kapj.
Ha a batáta megsült, tedd egy nagyobb tálra, locsold meg a sajtszósszal, majd szórd meg az avokádóval és a paprikákkal.