Olvasási idő kb. 2 perc
Alábbi listánk szereplőit azért szeretjük nagyon, mert éppúgy remekül illenek azokra a napokra, amikor hét közben kívánunk meg valami édeset, mint a hétvégi ebéd végére, vagy épp az ünnepi asztalra. Az pedig, hogy az elkészítésükért nem kell gyúrni, keleszteni, tölteni és várakozni, tényleg igazi főnyeremény. A folytatásban kedvenc, egyszerűen összedobható édességeink következnek!
Az első egy olyan desszert, amiben ha vannak a családban gyerekek, ők is szívesen segédkeznek majd. A legjobb része vita nélkül az, amikor az ember jól összegyurmázza a tésztát, hogy aztán elkészítse a kis golyókat.
Olyan, mint a tiramisu, csak még finomabb, még ünnepibb, és ehhez túl nagy húzásokra sincs szükség, csak néhány fűszerre. Ha könnyen szeretnéd megúszni a karácsonyi desszertet, mentsd el ezt a receptet, készítsd el és
tálald a legszebb desszertespoharaidban.
Egy gyors pohárkrém, ha te is imádod a túrót és a pikpakk elkészíthető, gyors desszerteket. Egy sűrű, vaníliás főzött krémet keverj el olvasztott étcsokival, és annak a tetejére kanalazd a
desszertpoharakban.
Az alma az egész világon népszerű, a tengerentúlon már több mint száz éve ünneplik. A Nemzeti Almahetet 1904-ben rendezték meg először az Egyesült Államokban, Londonban az első almanapot 1990-ben tartották, de Magyarországon is szerveztek már almanapokat, többek között Győrben és Budapesten is. Mi ünnepeljünk most egy olyan desszerttel, amihez nem kell cukrásznak lenni – bőven elég a lelkesedés
vagy az éhség.
A somlói mondjuk jöhet akár reggeli előtt is, még a hagyományos változatban is. Tuningolni nem kell rajta semmit, ám ha mégis megtennéd, egy kis rumos gesztenyemasszával teheted ünnepivé. Mutatunk
egy egyszerű receptet!