Íme egy klassz datolyás-csokis sütemény, ami hűtőben készül el

Utazás közben, gyors reggeliként és desszertként is bevethető ez az egyszerű finomság, amiből dupla adagot is simán összedobhatsz, mert felolvasztás után is nagyon finom.

Hozzávalók

  • 1 hagyományos bögre mandulaliszt
  • 3 nagy ek. kakaópor
  • 4 nagy ek. porcukor (édesítővel vagy mézzel is helyettesítheted)
  • 1 mk.
  • 1 hagyományos bögre forró vízbe áztatott datolya
  • 7 deka vaj vagy kókuszolaj felolvasztva
  • 1 adag ristretto
Recept idők

Elkészítés:

Forrázd le a datolyát, majd 10 perc után egyszerűen dolgozd össze a többi szükséges alapanyaggal egy aprítógépben. Tedd egy kisebb kivajazott formába és egy órára a hűtőbe. Ha még különlegesebbre csinálnád, szórd meg aszalt meggyel, majd étcsokit olvassz a tetejére. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek