Még mindig darált húsos receptek: a mediterrán húsgolyók csípős tzatzikivel a legfinomabbak

Ha valaki egyszer megkóstolja, mennyivel finomabb csípős szósszal vagy erőspaprikával a tzatziki, sohasem tér vissza a hagyományos változathoz. Már csak egy gyors, görögös húsgolyót kell összedobni mellé, és el is készült a tökéletes, alacsony szénhidráttartalmú vacsora.

Két adag lesz belőle.
Két adag lesz belőle.Lauri Patterson

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka darált sertéshús
  • 1 kisebb szelet tejbe áztatott kalács
  • 1 kisebb darab tojás enyhén felverve
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só, bors, fokhagymapor, fahéj, oregánó, friss petrezselyem
  • 1 kevés zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

Dolgozd össze az alapanyagokat, és adj hozzá annyi zsemlemorzsát (ha szükséges), hogy jól kezelhető masszát kapj. Formázás után forgasd meg a golyókat egy kis zsemlemorzsában, majd bő, forró olajban, kis lángon süsd készre őket. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek