Hozzávalók 2 személyre
A tetejére:
- 4 nagyobb darab burgonya
- 4 ek. tejszín
- 1 ek. vaj
- ízlés szerint só, bors, szerecsendió
A raguhoz
- 2 ek. olaj
- 1 darab vöröshagyma apróra vágva
- ízlés szerint só, bors, friss kapor
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 35 deka darált hús
- 15 deka fehérbabkonzerv
- 0.5 db citrom héja és néhány csepp leve
- 3 ek. mascarpone
- 1 ek. vaj
Elkészítés:
Főzd meg a burgonyát, majd törd össze, végül keverd el a vajjal, tejszínnel és fűszerekkel, majd tedd félre.
A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymát, majd pirítsd össze a hússal és a fokhagymával. Ezek után adj neki 10 percet a mascarpone kivételével az összes hozzávalóval, majd kanalazd egy jénaiba. Ekkor mehet a tetejére a krumpli, amit forró sütőben 20 perc alatt piríts rá.