Darált húsos pásztorpite fehérbabos-kapros raguval

Nehezen unjuk meg a pásztorpitét, főleg, mert millió változatban elkészíthető. Ha nyár van, ez a citromos-kapros változat az egyik kedvencünk.

Hozzávalók 2 személyre

A tetejére:

  • 4 nagyobb darab burgonya
  • 4 ek. tejszín
  • 1 ek. vaj
  • ízlés szerint só, bors, szerecsendió

A raguhoz

  • 2 ek. olaj
  • 1 darab vöröshagyma apróra vágva
  • ízlés szerint só, bors, friss kapor
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 35 deka darált hús
  • 15 deka fehérbabkonzerv
  • 0.5 db citrom héja és néhány csepp leve
  • 3 ek. mascarpone
  • 1 ek. vaj
Recept idők

Elkészítés:

Főzd meg a burgonyát, majd törd össze, végül keverd el a vajjal, tejszínnel és fűszerekkel, majd tedd félre. 

A forró zsiradékok keverékén süsd meg a hagymát, majd pirítsd össze a hússal és a fokhagymával. Ezek után adj neki 10 percet a mascarpone kivételével az összes hozzávalóval, majd kanalazd egy jénaiba. Ekkor mehet a tetejére a krumpli, amit forró sütőben 20 perc alatt piríts rá.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek