5 darált húsos finomság, amit kezdőként is könnyen összedobhatsz

Olvasási idő kb. 2 perc

Mindegy, hogy pulyka-, sertés-, bárány- vagy marhahús, ha akad belőle otthon, és épp nem lasagnét készítenél belőle, akkor itt a helye! E heti receptválogatásunkban darált húsos ételeket hoztunk, azokból is a legizgalmasabbakat.

A darált hús nem szigorú alapanyag: ha sertést írunk és pulykából készíted, a fogás összességében nem változik meg. E heti receptjeinket kis mennyiségben állítottuk össze, így a hűtőben árválkodó maradék adagok felhasználására éppen tökéletesek lesznek. Ha pedig nagy a család, csak duplázd meg a hozzávalók mennyiségét!

Ha a fasírtot már unod, és a hamburgerpogácsa sem elég izgalmas, a köftét érdemes kipróbálnod: remek nyári klasszikus. 

Még egy gyors fogás, ami hétköznapi vacsoraként és hétvégi ebédként is megállja a helyét – ha nevezhetjük pásztorpitének, ha nem.

Ha kevés otthon a darált hús, és ti sokan vagytok, készítsd el ezt az olaszos hangulatú levest, aminek az íze a lasagnére emlékeztet.

Salátákban és szendvicsekben is finom, ráadásul egy-két napig biztosan eláll a hűtőben. Egy gyors húskenyér, amiben helyet kaptak kedvenc olasz fűszereid. És ha van még 10 perced, egy nagy adag reszelt sajtot is olvassz a tetejére. 

A thai salátahajó diétás fogás, ami jó fűszeresen a legfinomabb, és sovány csirke- és pulykahúsból is jól fog sikerülni.

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek