Dupla csokis cukkinimuffinok – ezen egyáltalán nem érzed majd a zöldség ízét

Az a legjobb benne, hogy remekül fog működni kedvenc cukorhelyettesítőddel is. Agavéval és édesítővel készítve is ugyanaz a remek tészta marad, csak arra vigyázz, hogy a sót és a kis adag, akár koffeinmentes kávét ne hagyd ki belőle, mert ezektől lesz igazán finom. Torta- és muffinformában megsütve is remekül sikerül majd.

Jó minőségű csokit válassz hozzá.
Jó minőségű csokit válassz hozzá.Moncherie

Hozzávalók

  • 1 mk.
  • 1 kis adag ristretto
  • 3 nagy ek. kakaópor
  • 8 deka tejcsoki apróra vágva
  • 1 nagy bögre liszt (hagyományos, 2,5 decis)
  • 1 csapott ek. sütőpor
  • 1 nagyobb darab tojás
  • 5 deka vaj felolvasztva
  • 15 deka cukkini aprítógépben összetörve
  • 6 nagyobb evőkanál cukor
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit reszeld le, vagy egy aprítógépben törd egészen kicsi darabokra. Egy kicsit nyomkodd ki, és már mehet is a folyékony hozzávalók közé a turmixba. 

Ahogy a többi kevert tésztával, ezzel sem lesz túl sok dolgod: előbb a száraz, majd a folyékony hozzávalókat dolgozd össze alaposan, majd a két keveréket keverd krémesre. (Ha túl folyékony lenne, adj még hozzá egy evőkanál lisztet). 

Kanalazd muffintepsibe helyezett muffinpapírokba, majd 160 fokon, mérettől függően 30-40 perc alatt süsd készre. Tepsiben ezt a részt hagyd ki: csak öntsd egy kisebb szilikonformába, és addig hagyd a közepesen forró sütőben, amíg a tűőpróbán át nem megy a süteményed. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek