Készíts gazdag levest cukkinivel és kecskesajttal!

Sűrű levest készítettünk egészséges cukkinivel, fokhagymával és egy kis adag kecskesajttal. Ha kezdő vagy a konyhában, akkor is könnyen el tudod majd készíteni.

Nem szabad túlfőzni a cukkinit.
Nem szabad túlfőzni a cukkinit.Vitalii Kholmohorov

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 kisebb darab cukkini apróra vágva
  • 1 tk. vaj
  • 1 ek. olaj
  • 5 deka kecskesajtmorzsa (a tetejére)
  • 4 deci alaplé
  • 6 deka fokhagymás kruton (a tetejére)
  • ízlés szerint só, bors, bazsalikom
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 nagy evőkanál spenótpüré
  • 1 tk. barna cukor
  • 3 deci tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén adj 5 percet a cukkininek és a fokhagymának, majd forrald össze az alaplével, tejszínnel, spenóttal és ízesítőkkel. Nem kell tovább főznöd, hogy a cukkini ropogós maradjon. A kecskesajttal és a krutonnal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek