Nem szabad túlfőzni a cukkinit.Vitalii Kholmohorov
Hozzávalók 2 személyre
- 1 kisebb darab cukkini apróra vágva
- 1 tk. vaj
- 1 ek. olaj
- 5 deka kecskesajtmorzsa (a tetejére)
- 4 deci alaplé
- 6 deka fokhagymás kruton (a tetejére)
- ízlés szerint só, bors, bazsalikom
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 2 nagy evőkanál spenótpüré
- 1 tk. barna cukor
- 3 deci tejszín
Elkészítés:
A forró zsiradékok keverékén adj 5 percet a cukkininek és a fokhagymának, majd forrald össze az alaplével, tejszínnel, spenóttal és ízesítőkkel. Nem kell tovább főznöd, hogy a cukkini ropogós maradjon. A kecskesajttal és a krutonnal a tetején tálald.