Egy kevés eperrel vagy málnalekvárral rétegezve még finomabb lesz.Luiz Henrique Mendes
Hozzávalók
A tésztához
- 5 darab tojás szétválasztva
- 40 g kakaópor
- 1 mk. só
- 20 deka porcukor
- 20 deka puha vaj
- 20 deka liszt
- 1 tk. sütőpor
- 1 zacskó vaníliás cukor
A krémhez
- 4 nagy ek. Nutella kissé felmelegítve
- 20 deka natúr sajtkrém
- 20 deka mascarpone
- 4 nagy ek. kakaópor
- 0.5 bögre cukor
- 1 adag presszókávé (koffeinmentes is lehet)
- 1 csapott tk. só
- 2 ek. tejföl
Elkészítés:
Dolgozd össze alaposan a krém hozzávalóit, majd tedd a hűtőbe.
A tésztához verd fel a tojások fehérjét, a vajat verd néhány percig robotgéppel, és dolgozd el a fehérjén kívül minden hozzávalóval. Ha ezzel megvagy, mehet hozzá a fehérje is, majd egy kisebb tortaformában süsd fél órán át vagy tűpróbáig.
Ha a tészta kihűlt, felezd el és töltsd meg a krém felével, majd a torta külsejét is borítsd be vele. Egy kevés eperrel vagy málnalekvárral rétegezve még finomabb lesz.