Hozzávalók
- 1 nagyobb mk. só
- 1 tábla nagyon jó minőségű tej-, ét- vagy fehér csokoládé (apróra vágva)
- 12 dkg barna cukor
- 1 zacskó vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 darab tojás
- 12.5 dkg olvasztott vaj
- 25 dkg liszt
Több titka is van ennek a finomságnak: az egyik a megfelelő mennyiségű vaj, egy csipetnél azért jóval több só és az, hogy várd meg, hogy teljesen kihűljön, mielőtt megeszed. Mindezeken túl a csokoládé minősége is kulcsfontosságú, így azt javasoljuk, hogy csokipasztilla helyett kedvenc csokid vágd apró darabokra sütés előtt, és azt használd.
Elkészítés:
1. Keverd el a száraz alapanyagokat egymással.
2. Dolgozd össze a vajat a cukorral és a tojással alaposan.
3. Keverj sűrű tésztát az összes hozzávalóból, és pihentesd a hűtőben fél órán át.
4. Fagylaltoskanállal adagold sütőpapírra, majd negyed órán át süsd a kekszeket.
Hidegen tálald, egy nagy pohár mézes tej vagy kakaó mellett.