Sűrű és omlós finomság – így lesz a legfinomabb a chocholate chip cookie, az eredeti csokis keksz!

Sűrű, omlós és isteni finom. Akár fagyaszthatod is, mert reggel felolvasztva, egy nagy pohár kávé mellett nincs is ennél hedonistább reggeli.

A vaj az egyik titka.
A vaj az egyik titka.UMeimages

Hozzávalók

  • 1 nagyobb mk.
  • 1 tábla nagyon jó minőségű tej-, ét- vagy fehér csokoládé (apróra vágva)
  • 12 dkg barna cukor
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 darab tojás
  • 12.5 dkg olvasztott vaj
  • 25 dkg liszt
Recept idők

Több titka is van ennek a finomságnak: az egyik a megfelelő mennyiségű vaj, egy csipetnél azért jóval több só és az, hogy várd meg, hogy teljesen kihűljön, mielőtt megeszed. Mindezeken túl a csokoládé minősége is kulcsfontosságú, így azt javasoljuk, hogy csokipasztilla helyett kedvenc csokid vágd apró darabokra sütés előtt, és azt használd. 

Elkészítés:

1. Keverd el a száraz alapanyagokat egymással. 

2. Dolgozd össze a vajat a cukorral és a tojással alaposan. 

3. Keverj sűrű tésztát az összes hozzávalóból, és pihentesd a hűtőben fél órán át.

4. Fagylaltoskanállal adagold sütőpapírra, majd negyed órán át süsd a kekszeket. 

Hidegen tálald, egy nagy pohár mézes tej vagy kakaó mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Címkék
Ezt olvastad már?

Érdekességek