Hozzávalók 3 személyre
A gofrikhoz
- 1 bögre zabpehelyliszt (hagyományos, 2,5 decis)
- 2 ek. puha vaj
- 0.5 bögre tej
- 2 nagyobb darab tojás
- 1 tk. sütőpor
- 2 nagy ek. kakaópor
- 3 nagy ek. cukor
- 1 mk. só
- 1 deci tejszín
- 1 kis adag ristretto
A krémhez
- 5 ek. natúr sajtkrém
- 3 nagy ek. narancslekvár
- 1 nagyobb darab bionarancs leve és héja
Elkészítés:
A narancsos krém hozzávalóit egy kisebb tálban egy villával dolgozd össze krémesre, ami még egyszerűbb lesz, ha a hozzávalók szobahőmérsékletűek. Ha gyerekek nem esznek belőle, egy kis narancslikőrrel vagy konyakkal is ízesítheted a krémet.
A gofri hozzávalóit egy turmixban, vagy akár aprítógépben keverd krémesre, és adj neki 10 perc pihenőt. Ha ezzel megvagy, forró és alaposan kiolajozott gofrisütőben süsd készre a darabokat, majd melegen tálald. A sütési idő attól függ, milyen teljesítményű géped van, jobb esetben 4 perc alatt ropogós lesz, rosszabb esetben 8-10 perc is kell neki.
Még forrón kend meg a hideg, narancsos krémmel, és frissen tálald.