Burgonyás-csirkés pite vörös pestóval – kezdőként sem lesz gondod ezzel a finomsággal

Ezek a piték úgy néznek ki, mintha a világ egyik legnagyobb feladata lenne összeügyeskedni őket, és a klassz ragu, és tökéletesre süljön a ropogós leveles tészta, pedig nem nagy mutatvány az egész. Egy tálban összedobod a ragut, kibontasz egy levelest, és szépen összesütöd a hozzávalókat.

Olaszos hangulatban is remek a pite.
Olaszos hangulatban is remek a pite.Brett Stevens

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 deka csirkecomb felkockázva
  • 2 darab burgonya felkockázva
  • 2 ek. olaj
  • 2 ek. mascarpone
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 ek. tejföl
  • ízlés szerint só, bors
  • 3 ek. pesto
  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 darab tojás a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A forró olajon süsd meg a befűszerezett csirkehúst, majd add hozzá a fokhagymát. Néhány perc után add hozzá a többi szükséges alapanyagot, majd melegítsd össze a keveréket. Öntsd egy sütőtálba vagy jénaiba, takard le a tésztával, szurkáld meg és kend le a tojással. 30 perc alatt süsd készre közepesen forró sütőben. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek