Ebből a gombás-citromos csirkecasserole-ból nagyon egyszerűen és költséghatékonyan lesz remek ebéd

Csak dobd egy hőálló lábosba lazán, ahogy egy olasz mamma (vagy padre), pirítsd meg a csirkét, majd sütőben puhítsd készre. Közben éppen lesz időd egy gyors gyúrt tésztát is összedobni mellé.

Már csak a gomba hiányzik.
Már csak a gomba hiányzik.Magrig

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb darab csirkecomb
  • 4 ek. olaj
  • 2 ek. vaj
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 szál póréhagyma felkarikázva
  • 1 ek. liszt
  • ízlés szerint só, bors, kakukkfű
  • 0.5 darab citrom leve és héja (a tálaláshoz)
  • 10 deka füstölt szalonna felkockázva
  • 40 deka apró gombafej
  • 2 nagyobb darab fehérrépa felkarikázva
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd össze a befűszerezett húst a szalonnnával és a zöldségekkel, majd tedd a sütőbe, és lefedve süsd készre 45 perc alatt (a gombát elég, ha csak az utolsó 10 percre adod hozzá). Piríts rá egy kis színt, és már tálalhatod is. Ha a levét egy kis liszttel besűríted, remek mártás lesz belőle. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek