Sült csirke rózsaborsos édesburgonyával és fűszeres joghurttal

Indiai változatban is remek lehet a fűszeres joghurt egy adag garam masalával, de nálunk most egy kanál juhtúró, citrom, kapor és többféle, kerti zöldfűszer került bele.

A spárga is remekül illik hozzá.
A spárga is remekül illik hozzá.Love_Life

Hozzávalók 2 személyre

  • 4 nagyobb darab csirkecomb
  • 1 nagy ek. vaj
  • 3 nagy ek. olaj
  • a hús fűszerezéséhez só, bors, zúzott fokhagyma
  • 1 közepes pohár görög joghurt
  • 2 ek. tejföl
  • 1 nagy ek. juhtúró
  • 0.5 darab citrom héja
  • 1 nagy csokor kapor, snidling, bazsalikom apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

A húst alaposan fűszerezd be sóval, borssal és fokhagymával, majd pirítsd le, és lefedve süsd készre. 

A joghurthoz keverd a tejfölt, juhtúrót, sót és a zöldfűszereket, majd a citromhéjat. 

A batátát vágd hasábokra, és bő, forró zsiradékban (olaj és vaj keverékében) süsd meg, majd sóval és rózsaborssal ízesítsd. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek