Még egy kis nyári hangulat: görög csirke mediterrán fűszerekkel

Ez a görög egyben sült csirke remek nyáridéző fogás, amit naná, hogy akár a leghidegebb napokon is elkészíthetsz.

Édesburgonyával a legfinomabb.
Édesburgonyával a legfinomabb.rudisill

Hozzávalók 2 személyre

  • 45 deka csirkecombfilé összevágva
  • 7 deka fekete olíva
  • 2 nagyobb darab főtt (édes)burgonya felkockázva
  • 7 deka zöld olíva
  • 1 nagyobb fej lila hagyma összevágva
  • 1 ek. vaj
  • 2 ek. olaj
  • ízlés szerint a tetejére mentalevelek, fetamorzsák és citromhéj
  • ízlés szerint só, bors, rozmaring, oregánó
  • 1 deci fehérbor
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd meg a forró zsiradékok keverékében a húst és a hagymát, majd öntsd rá a bort, és ha elfőtt, a többi alapanyagot is keverd bele. Adj neki 10 percet, majd fetával, mentalevelekkel és citromhéjjal a tetején tálald. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek