Koreai csilis-mézes csirke szezámmaggal: hidegen és melegen is isteni

Csak egy hatalmas adag szójaszószos-fokhagymás saláta kell ehhez a remek fogáshoz. Ha szereted a csípőset, a csilit se hagyd ki belőle.

Csípősen a legfinomabb.
Csípősen a legfinomabb.nazar_ab

Hozzávalók 2 személyre

A húshoz

  • 40 deka csirkeszárny, -combfilé vagy -mell
  • 2 ek. szójaszósz
  • 2 ek. szezámolaj
  • 1 tk. reszelt gyömbér
  • 2 szál újhagyma felszeletelve

A mázhoz

  • 1 tk. (koreai) csilipaszta
  • 1 ek. méz
  • 0.5 darab lime leve és héja
  • 3 ek. szójaszósz
  • 2 ek. szezámolaj
  • 2 ek. szezámmag
  • 3 ek. ketchup
  • só, bors és egy kevés pirospaprika
Recept idők

Elkészítés:

A máz alapanyagait keverd el alaposan (a szezámmag kivételével), majd tedd félre egy közepes tálba. 

A húst pihenetesd egy fél órát az ízesítőiben megforgatva, majd egy kevés olajban süsd készre. Forgasd meg alaposan a mázban, majd pirítsd meg újra, még jobb, ha egy faszenes grillen van erre lehetőséged. Ezek után a szezámmagban is forgasd meg. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek