Csípősen a legfinomabb.nazar_ab
Hozzávalók 2 személyre
A húshoz
- 40 deka csirkeszárny, -combfilé vagy -mell
- 2 ek. szójaszósz
- 2 ek. szezámolaj
- 1 tk. reszelt gyömbér
- 2 szál újhagyma felszeletelve
A mázhoz
- 1 tk. (koreai) csilipaszta
- 1 ek. méz
- 0.5 darab lime leve és héja
- 3 ek. szójaszósz
- 2 ek. szezámolaj
- 2 ek. szezámmag
- 3 ek. ketchup
- só, bors és egy kevés pirospaprika
Elkészítés:
A máz alapanyagait keverd el alaposan (a szezámmag kivételével), majd tedd félre egy közepes tálba.
A húst pihenetesd egy fél órát az ízesítőiben megforgatva, majd egy kevés olajban süsd készre. Forgasd meg alaposan a mázban, majd pirítsd meg újra, még jobb, ha egy faszenes grillen van erre lehetőséged. Ezek után a szezámmagban is forgasd meg.