Ez lesz a kedvenc beledobálós fogásod – csilis bab cipóban, szupergyorsan

Ha ezt elkészíted, már az sem lesz kérdés, mivel egye a család, vagy éppen a vendégek. Próbáld ki most új formában: egy nagy adag hideg tejföllel és frissen szeletelt csípős paprikával a tetején tálalva.

Cipóban és tacohéjakban is tálalhatod.
Cipóban és tacohéjakban is tálalhatod.GMVozd

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 darab kisebb rozscipó a tálaláshoz
  • 40 deka marhahús
  • 20 deka főtt feketebab
  • 20 deka csemegekukorica
  • 3 ek. olaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 nagyobb kanál paradicsompüré
  • ízlés szerint só, bors, kömény, füstölt paprikapor, római kömény, csili
  • 1 tk. barna cukor
  • 1 kevés víz
Recept idők

Elkészítés:

Pirítsd üvegesre a hagymát az olajban, majd keverd hozzá a húst. Ha kifehéredett, egyszerűen add hozzá a többi szükséges alapanyagot, és önts alá egy egy kis pohár vizet. Fűszerezd ízlés szerint, és főzd 10 percen át. 

A rozscipókat skalpold meg óvatosan, majd vedd ki a közepét midnegyiknek. 5 percen át pirítsd mindegyiket a sütőben, majd ezekben tálald az elkészült babot. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek