Csicseriborsós-datolyás szelet – növényi alapú finomság

Nálunk jó sok vaníliamag került bele, így a legfinomabb ez az egészséges süti. Ha hozzájutsz liofilizált gyümölcsökhöz, azokkal a tetején tálald – így még vendégváróként is bevethető.

Fehér és étcsokoládéval is finom.
Fehér és étcsokoládéval is finom.Olga Ivahnenko

Hozzávalók

  • 1 darab vaníliarúd kikapart magjai
  • 20 deka főtt csicseriborsó
  • 15 deka áztatott kesudió
  • 7 deka olvasztott vaj vagy kókuszolaj
  • 15 deka, forró vízbe áztatott datolya
  • 1 tábla olvasztott fehér csokoládé a tetejére
  • 4 ek. porcukor (vagy édesítő)
  • 1 mk.
Recept idők

Elkészítés:

Egy aprítógépben alaposan dolgozz össze minden hozzávalót, majd nyomkodd egy kisebb formába, és tedd a hűtőbe legalább 1 órára. Ezek után olvaszd a tetejére a csokit, és már tálalhatod is. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek