Egy kevés vaníliás porcukorral a tetején a legfinomabb.Tooga
Hozzávalók
A tésztához
- 50 deka liszt
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- 1 mk. só
- 30 deka porcukor
- 30 deka hideg vaj felkockázva
- 2 db tojássárgája
- 2 ek. tejföl
- 1 db vaníliarúd kikapart magjai
A töltelékhez
- 1 kiló kimagozott cseresznye
- 2 nagy ek. gríz
- 4 ek. cukor
- 1 mk. só
- 0.5 db citrom leve
- fahéj ízlés szerint
- 1 ek. vaj
- 1 ek. vaníliakivonat
Elkészítés:
A töltelék hozzávalóit forrald össze, majd lefedve hagyd kihűlni.
A tészta hozzávalóit dolgozd össze, pihentesd egy fél órát a hűtőben, majd felezd el és nyújtsd ki mindkettőt akkorára, amekkora a tepsid. Töltsd meg a hideg töltelékkel, szurkáld meg kissé a tetejét, majd forró sütőben 35 perc alatt süsd készre.