Ez az egyszerű cseresznyés-vaníliás pite tökéletes tavaszi desszert

Ha van időd, készíts mellé egy sűrű, főzött krémet, tálald azzal és egy nagy kanál sűrű tejszínnel a tetején. Ha azon nyomban megennétek, egy kevés porcukorral is tökéletes lesz.

Egy kevés vaníliás porcukorral a tetején a legfinomabb.
Egy kevés vaníliás porcukorral a tetején a legfinomabb.Tooga

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 deka liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 mk.
  • 30 deka porcukor
  • 30 deka hideg vaj felkockázva
  • 2 db tojássárgája
  • 2 ek. tejföl
  • 1 db vaníliarúd kikapart magjai

A töltelékhez

  • 1 kiló kimagozott cseresznye
  • 2 nagy ek. gríz
  • 4 ek. cukor
  • 1 mk.
  • 0.5 db citrom leve
  • fahéj ízlés szerint
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

A töltelék hozzávalóit forrald össze, majd lefedve hagyd kihűlni.

A tészta hozzávalóit dolgozd össze, pihentesd egy fél órát a hűtőben, majd felezd el és nyújtsd ki mindkettőt akkorára, amekkora a tepsid. Töltsd meg a hideg töltelékkel, szurkáld meg kissé a tetejét, majd forró sütőben 35 perc alatt süsd készre. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek