Hajtanak a friss csalánlevelek, mutatunk 5 klassz receptet!

Olvasási idő kb. 2 perc

A csalán nem a legfinomabb fűszer a konyhakertekben, mégis érdemes egy-két aromás hozzávalóval együtt enned, vagy innod belőle egy keveset a tavaszi időszakban. Már mutatjuk is, miért.

Korábban mi is írtunk arról, mennyi haszna lehet a csalán mértékkel történő fogyasztásának. Állatokkal végzett kutatások igazolták a csalán gyulladáscsökkentő hatását, ráadásul egyes vizsgálatok összekapcsolták a csalánfogyasztást az  alacsonyabb vércukorszinttel is. 

A szénanátha az orr nyálkahártyájának gyulladásával jár, a csalánt pedig sokan a szénanátha ígéretes természetes gyógymódjának tekintik. Egyes kutatások azt mutatják, hogy a csalánkivonatok gátolhatják a gyulladást, ám emberekkel végzett vizsgálatok során csak kicsivel értek el jobb eredményeket csalánnal, mint placebóval. A csalán ezenkívül segíthet a magas vérnyomással élőknek is, amit állatkísérletekkel igazoltak. 

Lássuk, milyen fogásokkal építheted be a mindennapjaidba!

Íme a leggyorsabban elkészülő finomság, amibe a csalánt belekeverheted: egy jó kis reggeli smoothie.

Gondoltad volna, hogy a rakott tésztát is lehet csalánnal készíteni? Egyszerű, de tényleg nagyszerű recept!

Te is imádod a nokedlit? Mi is. És csalánnal is készíthető!

Villámgyors és isteni vacsoratipp következik: ezt a gyors szarvasgombás-csalános szószt sok mindenhez felhasználhatod.

A csalán tojásos ételekben is remek, például ezekben a csalános tojáskosárkákban. 

Megjelent az új Dívány-könyv!

A Dívány magazin új kötetével egy igazi 20. századi kalandozásra hívunk. Tarts velünk és ismerd meg a múlt századi Magyarországot 42 emberi történeten keresztül!

Tekintsd meg az ajánlatunkat, kattints ide!

hirdetés

  

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek