Tavaszi újhagymás csalánpesto – jó sok parmezánnal és snidlinggel lesz a legfinomabb

Az aromás újhagyma kevésbé aromás zöldje a legjobb, ami ezzel a csalános finomsággal történhet. Elég belőle egy kiskanálnyi adag egy vajas pirítóson, és egy perc alatt izgalmas vacsorát dobhatsz össze. Ha te is rajongod az olvadt sajtot, edd melegszendvicsként és olvassz egy nagy adagot a tetejére.

Csalánnal is finom.
Csalánnal is finom.Senserini Lucrezia

Hozzávalók

  • 1 közepes csokor csalán
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só, olívaolaj
  • 15 g pirított fenyőmag
  • 100 g reszelt parmezán
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • 4 szál újhagyma zöldje apróra vágva
  • néhány csepp citromlé
Recept idők

Elkészítés:

Törd apróra a fenyőmagot, majd mehetnek hozzá a zöldek, sajt és az ízesítők is. A legvégén az olajat csorgasd hozzá, fokozatosan adagolva, amíg krémes, pestoállaga lesz. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek