Citrusos-zsályás pulykamell – fokhagymás szósszal és tzatzikivel szeretjük a legjobban

Görög hangulatban készül nálunk leggyakrabban ez a könnyű, pulykás fogás. Ha te is szereted a sovány húsokat, érdemes kipróbálnod faszenes és kontaktgrillen készítve is!

Hagyd pihenni egy kicsit a tálalás előtt.
Hagyd pihenni egy kicsit a tálalás előtt.4kodiak

Hozzávalók 2 személyre

  • 0.5 kiló pulykamell
  • 10 deka puha vaj
  • 2 gyümölcsből reszelt citrom- és narancshéj
  • ízlés szerint só, bors és zsálya
Recept idők

Elkészítés:

Keverd a vajhoz az ízesítőket, majd kend meg vele alaposan a felszeletelt húst. Önts egy kevés vizet is alá, majd (akár zöldségekkel együtt) süsd fólia alatt 40 percen át. Ezek után pirítsd meg a tetejét néhány perc alatt, és negyedórás pihentetés után tálald. 

kapcsolódó Tanulj meg profin grillezni 7 + 1 egyszerű lépésben
Tanulj meg profin grillezni 7 + 1 egyszerű lépésben

Mutatjuk a legfontosabbakat, első a biztonság.

Tovább olvasom
Oszd meg másokkal is!

Még több recept

Heti retró kedvencünk: krumplileves füstölt kolbásszal

Imádjuk, mert nemcsak finom, de olyan fogás is, ami mellett nem kell ott állnunk, csak hagyni, hogy kis lángon megfőzze magát ez a finomság. Jó köményes, házi rozskenyérrel szeretjük a legjobban.

február22., 10:08

Íme az egyik legfinomabb téli saláta: ananászos-mogyorós csirkesaláta

Ha valami különlegeset ennél, ami ráadásul nagyon finom is, ezt az isteni fogást próbáld ki!

február21., 10:08

Házi majonézzel a legfinomabb ez a karácsonyi gesztenyés-pulykás szendvics

Akár emiatt is süthetsz néhány extra adag pulykát, mert ez a gesztenyés szendvics tökéletes azokra a napokra, amikor a két ünnep között csak egy-egy klassz szendvics fér bele a rokonlátogatással és filmezéssel töltött napok szigorú napirendjébe.

2020. december11., 06:12

Napi nosztalgia: süss néhány finom, meleg perecet az eredeti, retró recept alapján!

Tejeskávéval vagy gyümölcsteával reggelire a legfinomabb ez a perec, amiből ha túl sok készült, akár le is fagyaszthatsz néhány darabot.

február20., 12:56

Kéksajtrajongók, figyelem! Pulyka almás-kéksajtos szósszal, rózsaborsos gnocchival

Nem mindenki szereti a kéksajtot, de aki igen, az majdnem biztos, hogy nagy rajongója. Nekik hoztunk egy szuper kéksajtos-almás pulykasültet.

2019. december5., 09:20

Éleszd fel a tegnapi sültet! Pulykaszeletek fahéjas szilvacsatnival és zsályás gombaraguval

Ez a finomság akkor a legjobb, ha maradt tegnapról egy kis sült hús, amit új ruhában egy kis friss, fűszeres gyümölcsraguval és vajas-zsályás gombafejekkel tálalhatsz.

2019. november27., 11:20

Mustra