Citromos spagetti bazsalikommal és fenyőmaggal – tökéletes nyári, tésztás finomság

Egy remek, könnyű fogás, ami hidegen is finom, ráadásul csirke, halak és vörös húsok mellé is tökéletesen illik.

Pirított fenyőmaggal és parmezánnal a tetején a legfinomabb.
Pirított fenyőmaggal és parmezánnal a tetején a legfinomabb.keko64

Hozzávalók 2 személyre

  • 2 adag spagettitészta
  • 2 kis marék pirított fenyőmag
  • 1 csokor friss bazsalikom összevágva
  • 1 ek. puha vaj
  • 2 ek. mascarpone
  • 1 tk. barna cukor
  • ízlés szerint só és frissen tört zöld bors
  • 0.5 darab biocitrom héja és néhány csepp leve
  • reszelt parmezán a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

Egyszerűen főzd meg a tésztát lobogó, sós vízben, majd még langyosan dolgozd össze a többi hozzávalóval. Tálald langyosan reszelt sajttal a tetején vagy frissen grillezett húsok mellett. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek