Görög hangulat akár a tél közepén is: citromos mediterrán csirke

Fehérbabbal, kaporral és olívával készíts mellé egy gyors salátát, amihez csak só és néhány csepp lime kell, na és persze fél óra a hűtőben.

Grillezve és olajban sütve is finom.
Grillezve és olajban sütve is finom.grandriver

Hozzávalók 2 személyre

  • 6 darab bőrös csirkecombfilé
  • 0.5 darab citrom leve és héja
  • 3 gerezd összevágott fokhagyma
  • ízlés szerint só, bors, friss rozmaring
  • 15 deka zsíros sajt lereszelve
  • 2 ek. olaj
  • 1 ek. vaj
Recept idők

Elkészítés:

A forró zsiradékok keverékén süsd készre kis lángon legalább 20 perc alatt a besózott húsokat, majd félidőben a fokhagymát is dobd mellé. Ha a hús megpuhult, fűszerezd, locsold meg pár csepp citromlével, és még melegen reszeld a tetejére a sajtot és egy kevés citromhéjat. Adj neki 10 perc pihenőt, és már fogyaszthatod is. Joghurtos-fokhagymás grillezett padlizsánsalátával is nagyon finom. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek