Mascarponés-citromos halragu – tészták és rizs tetején is finom

A szakemberek szerint sokkal több halat kellene ennünk, és mi szívesen benne vagyunk, ha ilyen remek citromos-tárkonyos ragut kanalazhatunk a párolt rizs tetejére.

Egy kevés alaplével felöntve tejszínes hallevest készíthetsz belőle.
Egy kevés alaplével felöntve tejszínes hallevest készíthetsz belőle.gmnicholas

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg tengeri halfilé felkockázva
  • 0.5 db citrom leve és héja
  • ízlés szerint só, bors, tárkony
  • 1 nagy ek. vaj
  • 1 dl tejszín
  • 2 ek. mascarpone
Recept idők

Elkészítés:

1. Dobd a forró vajra a citrommal meglocsolt és befűszerezett halat, és süsd 7 percen át.

2. Ezek után add hozzá a többi szükséges alapanyagot.

3. Adj neki még 5 percet, majd rizs tetején, frissen reszelt citromhéjjal megszórva tálald. 

TIPP: A tésztakedvelőknek tökéletes lehet szószként. 

 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek