Céklás hummusz köménnyel – egy egyszerű pirítóst is feldob ez a remek mártogatós

Sült burgonya mellett, zöldségekhez, vagy akár a reggeli pirítóson is finom lesz ez a céklás-balzsamecetes változat, amit köménnyel és rozmaringgal ízesítettünk.

Hozzávalók

  • ízlés szerint só, bors, kömény, római kömény, rozmaring, fahéj
  • 2 ek. tahini
  • 1 tk. balzsamecet
  • 20 deka főtt cékla
  • 1 mk. citromlé
  • 40 deka főtt csicseriborsó
  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 mk. barna cukor
Recept idők

Elkészítés:

Az egésszel csak annyi dolgod lesz, hogy a hozzávalókat egy aprítógépben krémesre kevered. Ezek után kóstold meg újra és fűszerezd, ha még szükséges. 

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek