Gyors Cacio e pepe – a legegyszerűbb olasz recept estére

Amikor valami gyors finomság kell, az egyik legegyszerűbb olasz étel biztosan megmenti az estét. Ha pedig ennek az őszi változatát készítjük, akkor tésztaszószként mascarponéval elkevert sütőtökpürét is adunk hozzá. Remekül illik a parmezán és a bors duójához.

Sem a zsálya-, sem a rozmaring nem rontja el, de még a friss bazsalikom sem.
Sem a zsálya-, sem a rozmaring nem rontja el, de még a friss bazsalikom sem.instamatics

Hozzávalók 2 személyre

  • ízlés szerint só és frissen tört fekete bors
  • 1 nagy ek. puha vaj
  • 10 deka pecorino lereszelve
  • 10 deka parmezán lereszelve
  • 2 adag gnocchi
Recept idők

Elkészítés:

Lobogó, sós vízben főzd készre a gnocchit nagyjából 10 perc alatt. Közben melegítsd fel a vajat, add hozzá a borsot, majd ebben forgasd meg a minigombócokat. Ehhez már csak a sajtokat kell hozzáadnod, és egy fél merőkanálnyit a tészta főzőlevéből. Keverd el alaposan, és ha a krémes szósz bevonta a gnocchikat, már tálalhatod is.

Oszd meg másokkal is!
Érdekességek